Rólunk

Pincénkről

1860-ban szorgos sváb őseink alapították meg az Oszvald pincét a Hajósi pincefalu egyik leghangulatosabb terén, amelyet családi vállalkozásban 2009-ben nyitottunk meg ismét a borkedvelő közönség előtt. Célunk, hogy a szívvel-lélekkel gondozott területeinkről származó, kézi szüretelésű termésből készült hajósi borainkat minél többen megkóstolhassák ebben a különleges környezetben.

Borainkról

Boraink készítésében alapelvünk, hogy tiszteljük elődeink hagyományait, de bátran alkalmazzuk a legkorszerűbb megoldásokat is. A 2009-es évjáratú rajnai rizlingünk akkor még vásárolt szőlőből, de már saját feldolgozásban, érleléssel készült, és vált a család aktuális esküvői vacsorájának nemes italává. A későbbiekben arra törekedtünk, hogy immár saját szőlőből előállított borral kínálhassuk meg vendégeinket. Pincészetünknek főleg vörös fajtái vannak, a család nagy kedvence a kékfrankos és a cabernet sauvignon, a fehérek közül pedig a cserszegi fűszeres. A felsoroltakon kívül majd minden évben készítünk borokat más, számunkra érdekes fajtából is, mint pl. kadarka, olaszrizling vagy kövidinka.

Jelentősebb elismeréseink:

Magyarországi Németek Országos Borversenye 2013: Legjobb vörösbor – Kékfrankos-Merlot Cuvée 2012

Hajósi Orbán-napi borverseny 2016, 2018, 2020: Vörös locsolóbor – Cabernet sauvignon

Hajós-Bajai borvidéki borverseny 2019: Legjobb fehérbor – Cserszegi fűszeres 2018

Ha úgy érzed, hogy értéket teremtő szemléletünk, boraink, illetve az általunk kínált élmény felkeltette érdeklődésedet, és másokkal együtt szívesen megtekintenéd Európa egyik legrégebbi pincefaluját, akkor ne habozz, lépj kapcsolatba velünk!

Amit kínálunk:

  • szervezett pincetúrák
    (szállásfoglalás autentikus környezetben)
  • borkóstolás
  • borvacsorák
  • borértékesítés
  • társas rendezvények élő zenével

Telefon: +36-70-41-98-670 / +36-70-94-65-724
E-mail: [email protected]

Mindenkit szeretettel vár az Oszvald pince csapata!