Cabernet Sauvignon
A tétel csillogó rubin színével és szép, olajos gliceringyűrűivel jelzi, hogy a termőhely terroirjában, a homokos talaj alatti rétegekben megjelennek a zamatokat és belső tartalmakat erősítő kőzetek.
Leírás
Technológia és adatok
Évjárat: 2019
Vörösboraink mindegyike hagyományos nyílt kádas erjesztéssel készül. Az áztatás és erjedés ideje jellemzően 14-21 nap közé tehető. A törkölykalap kiszáradását naponta többszöri “csömöszöléssel” akadályozzuk meg. Ez az eljárás teszi lehetővé azt is, hogy a szőlő héjából a lehető legtöbb színanyagot nyerjük ki. Az erjedés végezetével az újbort első lépésben tartályokba fejtjük át. Itt nagyjából 2-3 hónapot töltenek el és az ún. gravitációs ülepedési folyamat végeztével kerülnek át 225 literes tölgyfahordókba, ahol minimum 18 hónapig érlelődnek.
Termőterület
Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.
Kóstolójegyzet
Illatában egy jól sikerült brownie finom, csokis jegyei dominálnak, aktív fűszerekkel és cseresznyés gyümölcsökkel díszítve.
Milyen ételekhez ajánljuk?
- Borjúpaprikás
- Marhapörkölt
- Vaddisznópörkölt
- Őzpörkölt
- Angus T-bone steak/Angus bélszín
További információk
Évjárat: | 2019 |
---|---|
Alkoholfok: | 12% |
Pinceár: | 2300 Ft / palack |