Boraink

Cabernet Sauvignon

A tétel csillogó rubin színével és szép, olajos gliceringyűrűivel jelzi, hogy a termőhely terroirjában, a homokos talaj alatti rétegekben megjelennek a zamatokat és belső tartalmakat erősítő kőzetek.

Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Technológia és adatok

Évjárat: 2019

Vörösboraink mindegyike hagyományos nyílt kádas erjesztéssel készül. Az áztatás és erjedés ideje jellemzően 14-21 nap közé tehető. A törkölykalap kiszáradását naponta többszöri “csömöszöléssel” akadályozzuk meg. Ez az eljárás teszi lehetővé azt is, hogy a szőlő héjából a lehető legtöbb színanyagot nyerjük ki. Az erjedés végezetével az újbort első lépésben tartályokba fejtjük át. Itt nagyjából 2-3 hónapot töltenek el és az ún. gravitációs ülepedési folyamat végeztével kerülnek át 225 literes tölgyfahordókba, ahol minimum 18 hónapig érlelődnek.

Termőterület

Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.

Kóstolójegyzet

Illatában egy jól sikerült brownie finom, csokis jegyei dominálnak, aktív fűszerekkel és cseresznyés gyümölcsökkel díszítve.

Milyen ételekhez ajánljuk?

  • Borjúpaprikás
  • Marhapörkölt
  • Vaddisznópörkölt
  • Őzpörkölt
  • Angus T-bone steak/Angus bélszín

További információk

Évjárat:

2019

Alkoholfok:

12%

Pinceár:

2300 Ft / palack