Boraink

Cserszegi fűszeres

Ízében a citrusok fújják a passzátszelet, ropogós, rakoncátlan savai harmonikusan erősítik a bor frissességét.

Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Technológia és adatok

Évjárat: 2022

Fehér és rozéboraink készítésekor arra törekszünk, hogy megtartsuk frissességüket, gyümölcsösségüket. Ezért a kíméletes préselést követően hűthető tartályokban erjesztünk. A cserszegi fűszeres esetében ez 11-14 celsius-fok közötti hőmérsékletet jelent.

 Termőterület

Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.

Kóstolójegyzet

Ilyen, amikor egy bor csupa pozitív életérzést ébreszt bennünk és életünk napos oldalára emlékeztet. Ez a Cserszegi fűszeres már megjelenésével, fiatalos lendületével magával ragad, hogy aztán illatával végleg rabul ejtsen. A bor pontosan olyan, amiért rajongói nagyon szeretik. Elképesztően intenzív parfümös illatjegyeit érett egres, napsütötte nyári alma egy kis lime-mal suhintva teszi még izgalmasabbá. Arra emlékeztet, amikor egy zabolátlan, fiatal csikót szemlélve meglátjuk benne az értékeket.

 Milyen ételekhez ajánljuk?

Könnyű, laza ebédek, akár egy tökmagolajjal locsolt, szeletelt mandulával szórt zöldsaláta, vagy csőben sült zöldségek mellé ajánljuk. De akkor sem hibázunk, ha egyszerűen egy lendületes baráti csevejhez tekerjük ki a palack nyakát.

További információk

Évjárat:

2022

Alkoholfok:

13,5%

Pinceár:

Bruttó 1800 Ft / palack