Kékfrankos-Merlot cuvée
A bor szikár egyéniségét egyszerű, mégis kedves struktúra jellemzi: a gyümölcsös ízjegyeket érett, gömbölyű tanninok ellenpontozzák szép harmóniában.
Leírás
Technológia és adatok
Évjárat: 2015
Vörösboraink mindegyike hagyományos nyílt kádas erjesztéssel készül. Az áztatás és erjedés ideje jellemzően 14-21 nap közé tehető. A törkölykalap kiszáradását naponta többszöri “csömöszöléssel” akadályozzuk meg. Ez az eljárás teszi lehetővé azt is, hogy a szőlő héjából a lehető legtöbb színanyagot nyerjük ki. Az erjedés végeztével az újbort első lépésben tartályokba fejtjük át. Itt nagyjából 2-3 hónapot töltenek el, és a gravitációs ülepedési folyamat után kerülnek át 225 literes tölgyfahordókba, ahol minimum 18 hónapig érlelődnek.
Termőterület
Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.
Kóstolójegyzet
Ha egy jó hangulatú, hosszú kvaterkázást tervezünk baráti körben és könnyű vörösbort keresünk hozzá, ez a cuvée remek választás. Átlátszó rubin színe csillogóan tükrös, közepesen vastag gliceringyűrűi szépen festik a pohár falát. Illatában szép gyümölcsöket találunk: az érett cseresznye intenzív jegyeit erdei szeder formálja egészen izgalmassá. A bor szikár egyéniségét egyszerű, mégis kedves struktúra jellemzi: a gyümölcsös ízjegyeket érett, gömbölyű tanninok ellenpontozzák szép harmóniában.
Milyen ételekhez ajánljuk
- A bort kóstolva a disznóölések idején frissen készített, sült hagymával gazdagon kínált Lyoni sertésmáj lebeg lelki szemeink előtt. Persze az se gond, ha a “röfi” már egy kicsit régebben kimúlt.
További információk
Évjárat: | 2015 |
---|---|
Alkoholfok: | 12% |
Pinceár: | Bruttó 1500 Ft / palack |