Boraink

Kékfrankos-Merlot cuvée

A bor szikár egyéniségét egyszerű, mégis kedves struktúra jellemzi: a gyümölcsös ízjegyeket érett, gömbölyű tanninok ellenpontozzák szép harmóniában.

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Technológia és adatok

Évjárat: 2015

Vörösboraink mindegyike hagyományos nyílt kádas erjesztéssel készül. Az áztatás és erjedés ideje jellemzően 14-21 nap közé tehető. A törkölykalap kiszáradását naponta többszöri “csömöszöléssel” akadályozzuk meg. Ez az eljárás teszi lehetővé azt is, hogy a szőlő héjából a lehető legtöbb színanyagot nyerjük ki. Az erjedés végeztével az újbort első lépésben tartályokba fejtjük át. Itt nagyjából 2-3 hónapot töltenek el, és a gravitációs ülepedési folyamat után kerülnek át 225 literes tölgyfahordókba, ahol minimum 18 hónapig érlelődnek.

 Termőterület

Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.

Kóstolójegyzet

Ha egy jó hangulatú, hosszú kvaterkázást tervezünk baráti körben és könnyű vörösbort keresünk hozzá, ez a cuvée remek választás. Átlátszó rubin színe csillogóan tükrös, közepesen vastag gliceringyűrűi szépen festik a pohár falát. Illatában szép gyümölcsöket találunk: az érett cseresznye intenzív jegyeit erdei szeder formálja egészen izgalmassá. A bor szikár egyéniségét egyszerű, mégis kedves struktúra jellemzi: a gyümölcsös ízjegyeket érett, gömbölyű tanninok ellenpontozzák szép harmóniában.

 Milyen ételekhez ajánljuk

  • A bort kóstolva a disznóölések idején frissen készített, sült hagymával gazdagon kínált Lyoni sertésmáj lebeg lelki szemeink előtt. Persze az se gond, ha a “röfi” már egy kicsit régebben kimúlt.

További információk

Évjárat:

2015

Alkoholfok:

12%

Pinceár:

Bruttó 1500 Ft / palack