Boraink

Kékfrankos Rosé

Ez a bor az erdei szamócáról szól. Tisztán és nagyon intenzíven. Magas szinten bemutatva az apró gyümölcs minden értékét és szépségét.

Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Technológia

Évjárat: 2022

Fehér és rozéboraink készítésekor arra törekszünk, hogy megtartsuk frissességüket, gyümölcsösségüket. Ezért a kíméletes préselést követően hűthető tartályokban erjesztünk. A kékfrankos esetében ez 8-14 celsius-fok közötti hőmérsékletet jelent.

 Termőterület

Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.

Kóstolójegyzet

Már megjelenésében hozza a csillogó eperlé outfitjét, kicsi széndioxiddal, frissen, feszesen. Aztán a pohárban megpörgetve és mélyen beleszippantva indul a varázslat: egy jól sikerült, friss epertorta minden kedvességét felvonultató, krémes és elképesztően gyümölcsös illatvilággal ismerkedem hosszú percekig. A határozott, erdei szamócás ízjegyek, a háttérben aktívan dolgozó finom savak, az egyszerű struktúra jó kirajzolja a bor egyéniségét: egy nagyon kedves tétel, amely piacra viszi és jól el is adja értékeit. De célja csak egy: a szórakoztatás.

 Milyen ételekhez ajánljuk?

  • Egyszerűen csak élvezzük a nagyszerű pillanatokat, amiket a bor okoz számunkra, kínáljunk mellé olajos magvakat. Nagy melegben nyugodtan lazítsuk kevés szódával!

További információk

Évjárat:

2022

Alkoholfok:

12,5%

Pinceár:

Bruttó 1800 Ft / palack