Boraink

Kövidinka

Ízében a gyümölcsöké a főszerep: barackos-körtés zamatait jól nevelt, diszkrét savak kísérik.

Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Technológia és adatok

Évjárat: 2022

Fehér és rozé boraink készítésekor arra törekszünk, hogy megtartsuk frissességüket, gyümölcsösségüket. Ezért a kíméletes préselést követően hűthető tartályokban erjesztünk. A kövidinka esetében ez 12-16 celsius-fok közötti hőmérsékletet jelent.

 Termőterület

A Hajós-Bajai borvidék lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaján terem, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb, a minőség is.

Kóstolójegyzet

Üde, friss megjelenése mellett olajos gliceringyűrűivel váratlanul szép testet mutat. Harsogóan intenzív, citrusokkal átszőtt virágos illata abszolút sajátja a fajtának. Ahogy nyílik, a lime és grapefruit lassan mangóba fordul. Könnyed stílusú, jó ivású tétel.

Milyen ételekhez ajánljuk?

  • Tartalmas előételként egy szép sűrű tárkonyos csirkeragulevest ajánlunk, amibe bátran facsarjunk elegendő citromot is!
  • Könnyű főételként pedig sűrűn irdalt, paprikás lisztbe forgatott és ropogósra sütött keszeget ajánlunk. Keszeg híján dobjunk a grillre egy szelet zöldfűszerrel gazdagon szórt süllőt és süssük ropogósra, tálaljuk olajos magvakkal tuningolt friss salátaágyon! Nem hibázhatunk.

További információk

Alkoholfok:

11%

Évjárat:

2022

Pinceár:

Bruttó 1500 Ft / palack