Kövidinka
Ízében a gyümölcsöké a főszerep: barackos-körtés zamatait jól nevelt, diszkrét savak kísérik.
Leírás
Technológia és adatok
Évjárat: 2022
Fehér és rozé boraink készítésekor arra törekszünk, hogy megtartsuk frissességüket, gyümölcsösségüket. Ezért a kíméletes préselést követően hűthető tartályokban erjesztünk. A kövidinka esetében ez 12-16 celsius-fok közötti hőmérsékletet jelent.
Termőterület
A Hajós-Bajai borvidék lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaján terem, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb, a minőség is.
Kóstolójegyzet
Üde, friss megjelenése mellett olajos gliceringyűrűivel váratlanul szép testet mutat. Harsogóan intenzív, citrusokkal átszőtt virágos illata abszolút sajátja a fajtának. Ahogy nyílik, a lime és grapefruit lassan mangóba fordul. Könnyed stílusú, jó ivású tétel.
Milyen ételekhez ajánljuk?
- Tartalmas előételként egy szép sűrű tárkonyos csirkeragulevest ajánlunk, amibe bátran facsarjunk elegendő citromot is!
- Könnyű főételként pedig sűrűn irdalt, paprikás lisztbe forgatott és ropogósra sütött keszeget ajánlunk. Keszeg híján dobjunk a grillre egy szelet zöldfűszerrel gazdagon szórt süllőt és süssük ropogósra, tálaljuk olajos magvakkal tuningolt friss salátaágyon! Nem hibázhatunk.
További információk
Alkoholfok: | 11% |
---|---|
Évjárat: | 2022 |
Pinceár: | Bruttó 1500 Ft / palack |