Boraink

Zweigelt Siller

Illatban „rozésan” epres, cseresznyével, kicsi ribizlivel vegyítve. Intenzív és nagyon kellemes! Ízében is lendületes gyümölcsökkel nyit, jól hozza az illat jellemzőit.

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Technológia

Évjárat: 2022

A siller a vörös és rozé borok között helyezkedik el. A vörösbornál rövidebb, de a rozénál hosszabb időt ázik a héján, így színe is mélyebb, teltebb. A mi esetünkben a legideálisabb, ha ez 36-38 óra közé esik, mert a spontán erjedés ekkor  Az erjesztés ebben az esetben magasabb hőfokon történik, jellemzően 16-20 celsius fok között.

 Termőterület

Lepelhomokkal fedett agyagos-löszös talaj, melynek kiváló a vízelvezetési és vízmegtartási képessége, így aszályos években is biztosított a megfelelő termésmennyiség, és ami még fontosabb a minőség is.

 Kóstoló guide

A sillert, rég letűnt idők “kapás borát” mindig is egy kékszőlőből készített, könnyű, jó ízű szomjoltónak szánták a gazdák, amellyel végig dolgozhattak egy napot a szőlőben. Ez a Zweigelt Siller hűen tükrözi a hagyományokat, kellemes asztaltársaságnak bizonyul. Megjelenése fiatalos, ropogós, színében megtalálható a fajta: áttetsző, halvány rubin textúráját püspöklilás villanások járják át. Illatban “rozésan” epres, cseresznyével, kicsi ribizlivel vegyítve. Intenzív és nagyon kellemes! Ízében is lendületes gyümölcsökkel nyit, jól hozza az illat jellemzőit. A korty végén a csilingelő savak enyhe likőrös jellegbe fordulnak.

 Milyen ételekhez ajánljuk?

  • Készítsünk a bor mellé egy ízletes bajai ponty halászlevet! Nem hibázhatunk! Mint ahogy akkor sem, ha paradicsomos, bazsalikomos olasz tésztaételek mellé kínáljuk.

További információk

Évjárat:

2022

Alkoholfok:

12,5%

Pinceár:

1800 Ft / palack